Direct la conținutul paginii »

Recenzii de bere

Cele mai interesante beri pe care-am avut ocazia să le bem, analizate și notate.

  1. Hoegaarden Grand Cru

    Turnată în pahar are o culoare galben–auriu, cu bucăți de drojdie în suspensie. Gulerul este bogat, rezistent în timp și lasă o dantelă plăcută pe pahar. Mirosul este puternic și interesant, putând simți note de drojdie, pâine, banană și citrice, mai puternic decât la varianta obișnuită de Hoegaarden. Gustul este deasemenea mai intens, având arome de struguri, citrice cuplate cu o amărală ușor mai accentuată… Citește pe îndelete »

  2. Andechser Doppelbock Dunkel

    Gulerul de spumă este generos, de culoare maro crem, cu persistență redusă și lasă o dantelă moderată pe pahar. Mirosul este preponderent de malț, cu note discrete de caramel, miere și smochine. Gustul este caracterizat prin intensitatea foarte ridicată a malțului ușor… Citește pe îndelete »

  3. Maredsous Dubbel

    Turnarea în pahar produce un guler de spumă generos, de culoare crem, cu bule mici, cremos, care rezistă bine în timp, lăsând o dantelă bogată pe pahar. Mirosul are note de pâine, malț și fructe, aducând ușor cu un coniac. Gustul este unul foarte interesant și complex. Începe cu o notă picantă și amară, apoi se simte malțul prăjit și o ușoară astringență, similară cu a unui vin. Carbonatația este ridicată (ușor… Citește pe îndelete »

  4. La Trappe Dubbel

    Singura bere trappistă produsă în afara Belgiei, La Trappe nu este cu nimic mai prejos decât omoloagele ei belgiene. Turnată în paharul specific, berea produce un guler de spumă moderat (o temperatură de servire ușor mai ridicată – 10°C ar produce un guler bogat), de culoare maro deschis, cu persistență medie. Carbonatație este medie spre joasă. Culoarea este foarte interesantă pentru un dubbel, culoarea mahonului… Citește pe îndelete »

  5. Hoegaarden

    Turnată în paharul specific hexagonal, berea produce un guler de spumă generos, alb și cremos, format din bule mici, ce se menține foarte mult timp. Lasă o dantelă bogată pe pahar. Aspectul berii este unul tulbure, de o culoare galben foarte deschis. Mirosul este ușor dulce, cu note de coriandru, citrice, banane și malț, foarte plăcut. Gustul este foarte complex,fructat, dar nu exagerat de puternic. Putem distinge note de… Citește pe îndelete »

  6. Radeberger Pilsner

    Gulerul de spumă este moderat de culoare albă, dispare destul de repede, lăsând o dantelă moderată pe pahar. Berea este foarte clară de culoare galben auriu. Bulele de dioxid de carbon se degajă permanent. Aspectul este unul foarte elegant. Carbonatație medie. Mirosul este unul destul de interesant pentru un pils: se simte un ușor miros de malț, hameiul nobil, ușor dulceag. Deasemenea are o nuanță fină de banană. Gustul este… Citește pe îndelete »

  7. Orval

    Sticla pe care am consumat-o a fost înbuteliată la 5.01.2011. Adevăratul potențial al berii Orval se atinge abia după 10 luni – un an de zile. Din această cauză și nota nu este una foarte ridicată. În momentul în care o să am un Orval mai vechi la dispoziție, o să existe un review special pentru el. Gulerul de spumă este relativ redus, de culoare crem și dispare relativ repede. Dantela de pe pahar este moderată.… Citește pe îndelete »