Direct la conținutul paginii »

Recenzii de bere

Cele mai interesante beri pe care-am avut ocazia să le bem, analizate și notate.

  1. Hobgoblin

    Turnată în pahar are o culoare brun-roșiatică. Formează un guler de spumă destul de gros, de culoare crem, foarte fin. Lacingul de pe pahar este ok. Mirosul este destul de discret. Se simt note de malț, caramel și ceva fructe închise la culoare (prune/smochine). Gustul este un pic dezechilibrat din punctul meu de vedere, fiind un pic prea amară pentru corpolența destul de scăzută a berii. Regăsim aceleași note de fruct și… Citește pe îndelete »

  2. Augustijn Grand Cru

    La turnarea în pahar formează o spumă bogată și cremoasă. Carbonatația este medie spre ridicată. Mirosul este unul puternic floral, ușor prea intens pentru gusturile mele. Gustul este dominat de caracterul drojdiei, fructat, ușor dulceag. Se pot distinge note de pâine și caramel. Pe sfârșit gustul dulce dat de malțul caramelizat se simte mai intens. Nu are aspecte deranjante, însă mie mi se pare cam fadă pentru o bere… Citește pe îndelete »

  3. Augustijn Blond

    Gulerul de spumă este unul bogat care dispare relativ repede. Culoarea este galben-aurie, tulbure. Mirosul este fructat, cu note de caramel. Gustul este deasemenea fructat, cu note de stuguri și caramel. Alcoolul este își face simțită prezența într-un mod ușor deranjant. Carbonatația este excesivă pentru gusturile mele. Amărala este peste media berilor belgiene. Pe final are un gust „earthy”. Nu este o bere proastă, însă… Citește pe îndelete »

  4. Marston’s Oyster Stout

    Face un guler bogat, cu consistență cremoasă, format in bule mici, de culoare crem care rezistă în timp. Când este rece, aroma este aproape absentă, fiind caracterizată de ușoare note de malț prăjit. Gustul este inițial plăcut, cu note de malț prăjit, ciocolată. Pe… Citește pe îndelete »

  5. Maredsous Tripel

    Gulerul de spumă este bogat, însă scade rapid la jumătate de centrimetru deasupra berii. Dantela lăsată pe pahar este moderată. Mirosul este dominat de note de drojdie, pară, pâine și un pic de alcool. Se simte discret și o aromă de hamei, ciudat pentru o bere belgiană. Gustul este dulceag la început, însă se continuă cu note fructate, drojdie și alcool (ușor medicinal – pe mine mă deranjează). Carbonatația este… Citește pe îndelete »

  6. La Trappe Blond

    Aspectul berii este unul foarte atrăgător. În pahar are o culoare aurie și este tulbure. Gulerul de spumă este alb, mediu ca dimensiune și dispare destul de repede. Aroma este de departe cea mai intesantă componentă a acestei beri. Putem simți fructe, o notă de ananas, banane și un pic de drojdie. Gustul însă este dezamăgitor de plat în comparație cu mirosul, fiind definit în principal de note de malț și drojdie. Are de… Citește pe îndelete »

  7. St. Bernardus Abt 12

    Gulerul de spumă este bogat, de culoare crem și dispare relativ repede: Lasă o dantelă moderată pe pahar. Mirosul este unul de vin, struguri, smochine și caramel însă destul de fad. Gustul este ușor astringent, alcoolic. Ca aromă principală avem caramelul și melasa, alături de smochine și ciocolată. Luate individual, aromele par interesante, însă combinația nu e tocmai cea mai fericită (caramelul este predominant). Berea… Citește pe îndelete »