Direct la conținutul paginii »

Recenzii de Ale beers

Ale-ul este un tip de bere produsă cu drojdie care fermentează la temperaturi înalte.

  1. Maredsous Dubbel

    Turnarea în pahar produce un guler de spumă generos, de culoare crem, cu bule mici, cremos, care rezistă bine în timp, lăsând o dantelă bogată pe pahar. Mirosul are note de pâine, malț și fructe, aducând ușor cu un coniac. Gustul este unul foarte interesant și complex. Începe cu o notă picantă și amară, apoi se simte malțul prăjit și o ușoară astringență, similară cu a unui vin. Carbonatația este ridicată (ușor… Citește pe îndelete »

  2. La Trappe Dubbel

    Singura bere trappistă produsă în afara Belgiei, La Trappe nu este cu nimic mai prejos decât omoloagele ei belgiene. Turnată în paharul specific, berea produce un guler de spumă moderat (o temperatură de servire ușor mai ridicată – 10°C ar produce un guler bogat), de culoare maro deschis, cu persistență medie. Carbonatație este medie spre joasă. Culoarea este foarte interesantă pentru un dubbel, culoarea mahonului… Citește pe îndelete »

  3. Hoegaarden

    Turnată în paharul specific hexagonal, berea produce un guler de spumă generos, alb și cremos, format din bule mici, ce se menține foarte mult timp. Lasă o dantelă bogată pe pahar. Aspectul berii este unul tulbure, de o culoare galben foarte deschis. Mirosul este ușor dulce, cu note de coriandru, citrice, banane și malț, foarte plăcut. Gustul este foarte complex,fructat, dar nu exagerat de puternic. Putem distinge note de… Citește pe îndelete »

  4. Orval

    Sticla pe care am consumat-o a fost înbuteliată la 5.01.2011. Adevăratul potențial al berii Orval se atinge abia după 10 luni – un an de zile. Din această cauză și nota nu este una foarte ridicată. În momentul în care o să am un Orval mai vechi la dispoziție, o să existe un review special pentru el. Gulerul de spumă este relativ redus, de culoare crem și dispare relativ repede. Dantela de pe pahar este moderată.… Citește pe îndelete »

  5. Tripel Karmeliet

    Are un guler de spumă foarte pronunțat, de culoare albă, ce se menține foarte mult timp. Permanent pe parcursul consumului carbonatația menține jumătate de centimetru de spumă deasupra berii. Spuma este formată din bule mici, cu un aspect foarte delicat. Carbonatația este peste medie, dar nu exagerată. Mirosul este fin, dar destul de complex, putând simți hameiul aromat, note de citrice, miere și pâine. În gust se simte… Citește pe îndelete »

  6. MaDonna

    Guler de spumă mediu care însă dispare foarte repede. Dantela pe pahar este și ea redusă, cu un aspect nu prea plăcut. Mirosul este unul foarte intens, fructat. Se poate identifica coriandrul și portocala, o ușoară aciditate însă și un miros dulce, asemănător cu mierea, doar că foarte chimic. Gustul este cel așteptat după felul în care miroase. Când e rece, adică pe la 5°C, aromele sunt ușor mai discrete,… Citește pe îndelete »

  7. Fischer Bière de Printemps

    Guler de spumă mediu, de culoare albă, bule mici, densitate medie. Dispare repede lăsând în urmă o dantelă decentă. Mirosul are vagi urme de caramel și mirodenii. Gustul este unul dulceag, un pic amar pe sfârșit cu o aromă destul de intensă de iasomie (ei zic hibiscus). O… Citește pe îndelete »