Direct la conținutul paginii »

Hoegaarden Grand Cru

 • Țara de origine:

  Belgia
 • Berărie:

  Brouwerij van Hoegaarden
 • Stil:

  Wit
 • Tărie:

  8,5%
 • Culoare:

   
O bere foarte potrivită pentru o masă conținând brânzeturi sau mâncăruri cu sosuri bogate. Aceleași arome specifice Hoegaarden, la o intensitate crescută.

Turnată în pahar are o culoare galben–auriu, cu bucăți de drojdie în suspensie.

Gulerul este bogat, rezistent în timp și lasă o dantelă plăcută pe pahar.

Mirosul este puternic și interesant, putând simți note de drojdie, pâine, banană și citrice, mai puternic decât la varianta obișnuită de Hoegaarden.

Gustul este deasemenea mai intens, având arome de struguri, citrice cuplate cu o amărală ușor mai accentuată pe fundal. Seamănă un pic cu un vin bun. Interesant mi s-a părut nota discretă de oțet balsamic. Alcoolul este prezent și el, însă nu deranjează.

Pe final amărala se accentuează, pentru mine fiind ușor deranjantă.

În mod normal pot spune că prefer Hoegaardenul normal, însă la masă (împreună cu brânzeturi, mâncăruri cu sosuri grele sau un cheesecake mai puțin dulce), Hoegaarden Grand Cru este nemaipomenită.

Tot de la Beer O’Clock.

Ți-a plăcut articolul?

 •  

2 comentarii Comentează și tu »

 1. Dan

  #1

  Salut,

  Are cineva idee pe unde se poate gasi Hoegaarden Grand Cru in Bucuresti ? Dar de cumparat pentru acasa, nu consumat pe loc. Ma rog, si alte beri belgiene (Rochefort 8 & 10, etc) care nu se gasesc prin supermarketuri. Stiu ca exista http://www.berebelgiana.ro, am comandat de acolo, dar cand am intrebat de ce nu aduc si alte beri, au spus ca au acord numai cu producatorii respectivi si nu au voie sa aduca si altceva. Mersi.

 2. Cristian Dumitru

  #2

  Nu prea o să găsești pe nicăieri berea asta decât în baruri. Cea mai mare selecție de beri străine este la Auchan și Carrefour, dar pe asta nu o au momentan.

  Poți să încerci Blanche de Namur de la Auchan, care mie personal mi se pare mai reușită decât Hoegaarden Grand Cru.

Comentează și tu!

Lasă și tu un comentariu la Hoegaarden Grand Cru