Direct la conținutul paginii »

Blog

  1. Inocularea mediilor de cultură cu drojdii de bere

    Folosirea mediilor cu agar permite păstrarea îndelungată a varietăților de drojdie cu costuri și echipament minim. Într-un articol anterior am explicat pe îndelete metoda de preparare a mediului de cultură, iar în acest articol vom vorbi despre inocularea propriu-zisă a… Citește pe îndelete »

  2. Prepararea mediilor de cultură pentru drojdia de bere

    Unul dintre cele mai costisitoare ingrediente folosite la producția de bere este drojdia de bere. O drojdie de calitate, lichidă, costă… Citește pe îndelete »

  3. Drojdia de bere

    Drojdia de bere este un element esențial în procesul de producție a berii, fiind responsabilă de transformarea mustului de bere în bere. Deasemenea este elementul cel mai greu de controlat din acest proces, fiind un organism viu. Rolul drojdiei este de a transforma zaharurile din bere (în mare parte maltoză) în alcool de-a lungul procesului de fermentație. Tehnic vorbind, drojdia de bere este același organism ca drojdia folosită… Citește pe îndelete »

  4. Hameiul

    Hameiul contribuie în mare măsură la gustul majorităţii berilor produse. Ingredientul ce poartă acest nume este de fapt inflorescenţa plantei de hamei. Hameiul deasemenea este un agent de conservare al berii, având acţiune antibacteriană care însă nu interacţionează în mod neplăcut cu activitatea drojdiei. Foarte interesant este că hameiul are o istorie relativ recentă pe scena producţiei de bere, fiind introdus ca… Citește pe îndelete »

  5. Am lansat Homebrew.ro

    Bine-ați venit pe Homebrew – locul unde veți putea găsi cele mai bune sfaturi pentru berarii artizani. Am pornit acest blog pentru a-i ajuta pe cei care doresc să își facă bere acasă cu informații legate de acest hobby. Acum aproape un an când am început să îmi fac singur berea, m-am confruntat atât cu lipsa ingredientelor pe piața românească, cât și cu lipsa de informații despre acest hobby pe siteuri Românești.… Citește pe îndelete »