Direct la conținutul paginii »

Blog

  1. Work in progress

    Săptămâna trecută am cumpărat 6kg de vișine și 6kg de zmeură pentru o viitoare bere cu fructe. Le-am curățat pe toate și le-am pus în două damigene de 25l împreună cu o bere lambică făcută acum două luni. Acum trebuie doar să aștept… Citește pe îndelete »

  2. Concurs de bere făcută în casă

    Vinerea (24.06.2011) asta la noul Beer O’Clock de pe strada Gabroveni, în centrul vechi are loc un concurs – degustare de bere făcută în casă, organizată de prietenii noștri de la Beerocracy. Detalii despre desfășurare nu știu nici eu prea multe deocamdată, însă… Citește pe îndelete »

  3. Hefe Weizen Dunkel

    Rețetă de Hefe Weizen Dunkel 2,40 kg Malț de grâu Weyermann 3,9 EBC 2,00 kg Malț Pale Weyermann 5,9 EBC 1,00 kg Malț Munich I Weyermann 18 EBC 0,10 kg Malț Special B 354,6 EBC 0,10 kg Malț Black Patent decojit 1.200 EBC 20,00 g Hamei Brewers Gold 6,5% alpha (90 min) 1,00 l Starter drojdie Weihenstephan Weizen Wyeast 3068 Tehnica la brasaj a fost un pic mai ciudată la berea asta. La început am făcut brasajul la 65,6° C...… Citește pe îndelete »

  4. Belgian Dubbel

    Dubbelul este o bere specific belgiană, închisă la culoare, cu caracter bine definit de malț, ușor picantă și câteodată fructată. Poate avea și note destul de pronunțate de alcool. Rețetă de Belgian Dubbel 3,50 kg Malț Pale Weyermann 5,9 EBC 1,00 kg Malț Abbey Weyermann 45 EBC 0,40 kg Malț Special B 354,6 EBC 0,40 kg Malț Acid 5,9 EBC 0,70 kg Zahăr 2,0 EBC 0,70 kg Sirop de zahăr caramelizat 80,0 EBC 30,00 g Hamei… Citește pe îndelete »

  5. Starterul

    Încep prin a vă recomanda să NU faceţi un starter dacă folosiţi drojdie uscată. Ba chiar unii producători de drojdie uscată descurajează și rehidratarea în apă a drojdiei uscate înainte de folosirea în mustul de bere. Drojdia uscată de obicei este produsă în așa fel încât să maximizeze cantitatea de nutrienţi acumulată în celulele de drojdie, iar un starter sau rehidratarea ar avea efecte negative asupra… Citește pe îndelete »

  6. Belgian Saison

    Bere de tip Saison este o bere originară din regiunea Wallonia a Belgiei. Era fermentată de obicei toamna, folosind resturi de malț de mai multe tipuri, urmând a fi consumată vara viitoare, în tipul sezonului agricol. Ca stil nu are niște caracteristici bine definite. Culoarea poate varia de la blond la brun. Singurul aspect asemănător este folosirea aceluiași tip de drojdie, care fermentează la o temperatură înaltă (21°… Citește pe îndelete »

  7. Belgian Dark Strong Ale

    Mâine este brewday, în cazul în care drojdia pe care păstram de vreo două săptămâni într-un pahar erlenmeyer dă semne de viață în starterul pe care tocmai l-am pregătit. Ținta este de această dată o bere belgiană, de tipul Dark Strong Ale. Rețeta este una foarte… Citește pe îndelete »