Work in progress
Săptămâna trecută am cumpărat 6kg de vișine și 6kg de zmeură pentru o viitoare bere cu fructe.
Le-am curățat pe toate și le-am pus în două damigene de 25l împreună cu o bere lambică făcută acum două luni.
Acum trebuie doar să aștept 🙁
Articol scris pe 4 iulie 2011 de Cristian Dumitru.
Cuvinte cheie: bere, bere de casa, cireșe, drojdie, framboise, fructe, kriek, lambic, zmeură.
8 comentarii Comentează și tu »
Lavinia
Mmmmm.Pana cand?
Cristian Dumitru
Probabil pe la Crăciun e gata. Sper 🙂
Lavinia
Pfff, asa de mult dureaza?
Cristian Dumitru
Bacteriile lucrează lent. Sau mai bine spus, încet și sigur.
ioana
Imi ploua in gura :D. Am baut tot felul de beri de prin comert foarte bune, sunt tare curioasa cum mi-ar iesi ceva in casa.
Cristian Dumitru
Dacă îți plac sortimentele din comerț sunt mari șanse să fii neplăcut suprinsă de varianta clasică a acestor beri.
Berile din comerț cu fructe majoritatea sunt îndulcite și pasteurizate.
Berea cu fructe la origine este acrișoară.
Ionut
Nu am baut niciodata bere de fructe, nici din comert, nici de casa. Dupa fermentare se face si carbonatare in sticle? Sau se bea plata?
Cristian Dumitru
Se face şi carbonatare în sticle.