Direct la conținutul paginii »

Banca de drojdii

Dacă tot am descris procesul de păstrare a drojdiei de bere în eprubete cu coloană înclinată, am decis să fac și un post, updatat când e cazul, cu tipurile de drojdii pe care le mențin în colecția proprie, împreună cu o scurtă descriere pentru fiecare varietate. Deasemenea, în cazul în care unii dintre voi aveți de gând să luați drojdie lichidă, altă varietate decât am în colecție, v-aș ruga, dacă sunteți de prin București, să găsim o modalitate prin care să recoltez și eu câteva celule din interiorul pachetului pentru a completa colecția.

  • Wyeast Trappist High Gravity 3787

    Varietate de drojdie de abație, ce produce o gamă largă de esteri și fenoli. Potrivită pentru beri belgiene de tip Dubbel și Tripel.

    • Origine: Belgia
    • Floculare:medie
    • Atenuare: 74–78%
    • Temperatură: 18–25°C
    • Toleranță:11–12% ABV
  • Wyeast Forbidden Fruit 3463

    Varietate de potrivită pentru beri de tip Wit și Grand Cru. Profil complex de esteri și fenoli picanți. Produce un gust fructat și o ușoară aciditate.

    • Origine: Belgia
    • Floculare:scăzută
    • Atenuare: 72–76%
    • Temperatură: 17–24°C
    • Toleranță:12% ABV
  • Wyeast Belgian Saison 3724

    Alegere clasică pentru beri de tip saison. Produce niveluri de aciditate crescută, fenoli picanți și o ușoară notă fructată. Puterea de atenuare este foarte ridicată, dar fermentația are obiceiul să fie foarte înceată la temperaturi sub 25° C. Pentru o fermentație mai rapidă se poate folosi împreună cu alt tip de drojdie.

    • Origine: Belgia
    • Floculare:scăzută
    • Atenuare: 76–80%
    • Temperatură: 21–35°C
    • Toleranță:12% ABV
  • Wyeast Belgian Ardennes 3522

    O alegere bună pentru orice bere belgiană, cu un caracter complex și echilibrat. Produce beri foarte clare.

    • Origine: Belgia
    • Floculare:ridicată
    • Atenuare: 72–76%
    • Temperatură: 18–24°C
    • Toleranță:12% ABV
  • Wyeast Weihenstephan Weizen 3068

    Varietatea clasică pentru berea de grâu germană. Produce arome predominante de banană şi cuişoare. Inocularea cu o cantitate prea mare duce la pierderea caracterului aromat aproape în totalitate.

    • Origine: Germania
    • Floculare:scăzută
    • Atenuare: 73–77%
    • Temperatură: 18–24°C
    • Toleranță:10% ABV
  • Wyeast Irish Ale 1084

    Un tip de drojdie foarte potrivită pentru fermentarea musturilor închise la culoare. Relativ tolerantă la concentrații mari de alcool. O fermentație peste 18°C va produce mai mulți esteri.

    • Origine: Irlanda
    • Floculare:medie
    • Atenuare: 71–75%
    • Temperatură: 16–22°C
    • Toleranță:12% ABV
  • Wyeast Scottish Ale 1728

    O drojdie foarte potrivită pentru berile specific scoțiene cu gust intens de malț. Are un profil de fermentare curat și neutru.

    • Origine: UK
    • Floculare:medie
    • Atenuare: 69–73%
    • Temperatură: 13–24°C
    • Toleranță:12% ABV
  • Wyeast English Special Bitter 1768

    Drojdie tipic englezească, foarte neutră. Uşor fructată şi alcoolică la temperaturi mai mari de fermentaţie.

    • Origine: UK
    • Floculare:foarte ridicată
    • Atenuare: 68–72%
    • Temperatură: 18–22°C
    • Toleranță:10% ABV
  • Wyeast Bavarian Lager 2206

    Drojdie clasică de tip lager ce accentuează caracterul malţului. O alegere bună pentru beri de tip bock.

    • Origine: Germania
    • Floculare:medie-ridicată
    • Atenuare: 73–77%
    • Temperatură: 8–14°C
    • Toleranță:9% ABV

Articol scris pe 24 aprilie 2012 de Cristian Dumitru.

Categorii: Blog, Diverse.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , .

Ți-a plăcut articolul?

  •  

3 comentarii Comentează și tu »

  1. Bogdan

    #1

    Salut, poti sa ma ajuti cu o drojdie Scotish Ale 1728? Promit sa ma revansez cu una noua pentru colectia ta.

  2. Sergiu

    #2

    De unde-ti cumperi drojdiile Wyeast?

Comentează și tu!

Lasă și tu un comentariu la Banca de drojdii