Direct la conținutul paginii »

Blog

  1. Controler PWM

    Într-un final am reuşit să îmi fac timp să postez schema pentru controlerul de viteză al agitatorului magnetic. Sper să folosească cuiva.… Citește pe îndelete »

  2. Frigiderul berii&#0153

    Frigiderul dedicat berii a fost mutat în altă cameră și cu această ocazia au fost alocate noi recipiente cu băuturi fermentate pentru umplerea lui. Cu toate că ar fi nevoie de mult mai mult loc pentru a păstra toată berea, va trebuie să mă mulțumesc cu atât deocamdată.… Citește pe îndelete »

  3. Banca de drojdii

    Dacă tot am descris procesul de păstrare a drojdiei de bere în eprubete cu coloană înclinată, am decis să fac și un post, updatat când e cazul, cu tipurile de drojdii pe care le mențin în colecția proprie, împreună cu o scurtă descriere pentru fiecare varietate. Deasemenea, în cazul în care unii dintre voi aveți de gând să luați drojdie lichidă, altă varietate decât am în colecție, v-aș ruga, dacă sunteți de… Citește pe îndelete »

  4. Noul agitator magnetic

    Deși primul agitator funcționează încă impecabil am construit o variantă nouă, îmbunătățită. Principalele diferențe este că agitatorul nou poate agita trei recipiente simultan și beneficiază de control al vitezei de agitare. Schema pentru circuitul de control al vitezei va… Citește pe îndelete »

  5. Hamei crescut acasă

    Vroiam de ceva timp să îmi cresc singur câteva varietăți de hamei. Anul trecut m-am trezit prea târziu și nu am mai avut de unde să procur rizomii, însă anul acesta am reușit să cumpăr cinci varietăți diferite de la Willingham Nurseries. Am plantat rizomii acum două săptămâni în niște ghivece destul de mari și patru dintre ei deja au arătat semne de viață. Sper să își revină și ultimul. Varietățile pe care… Citește pe îndelete »

  6. Brasajul – temperatura

    Brasajul (mashing în engleză) este o etapă foarte importantă din procesul de fabricaţie al berii şi este responsabil în principal de transformarea amidonului din interiorul boabelor de malţ în zaharuri fermentabile de către drojdia de bere. Etapa presupune adăugarea malţului… Citește pe îndelete »

  7. Agitator magnetic

    Un device care ar trebui să facă parte din kitul oricărui berar este un agitator magnetic. Un agitator magnetic este un aparat care provoacă rotirea unei bare magnetice în interiorul unui recipient. Utilizarea unui agitator în momentul preparării unui starter crește semnificativ cantitatea de drojdie obținută la final (cu o medie de 200%), permițând utilizarea unor recipiente mai mici pentru starter. Deasemenea, rotația… Citește pe îndelete »